Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Дипломатска делегација Републике Бугрске, предвођена генералним конзулом ове земље у Србији Едвином Шугаревим посетила је данас Пирот где је разговарала са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем, начелницом Пиротског округа Драганом Тончић, а одржан је и састанак са представницима пиротске привреде у организацији Уговорне окружне привредне коморе Пирот, у чијим просторијама је састанак и одржан.

Конзул Шугарев казао је новинарима да је одушевљен презентацијом потенцијала Града Пирота и Слободне зоне Пирот.

- Након свих разговора које сам имао са градоначелником, начелницом Округа и Слободне зоне Пирот дошао сам до закључка да имамо основе за одличну економску сарадњу између Бугарске и Србије. У области туризма велики број Бугара посећује Пирот, а Срби иду у Софију као најболижу европску престоницу. Ту не треба да се стане већ треба да се настави и већ се ради на томе да и економска сарадња буде све боља и боља. Имамо у Пироту фабрику Ирели, где се праве дрвене играчке за ланац ИКЕА-е широм света, а колко сам информиран, и компанија “Е Мирољо” има веома амбициозне планове за развој текстилне гране у вашем граду-казао је конзул Шугарев.

Костић: На јесен велики бугарско-српски економски форум у Пироту

Председник УОПК Пирот др Драган Костић казао је да су осим поменутих тема, вођени разговори и о организацији Бугарско-српског економског форума у Пироту ове јесени.

- Веома смо задовољни посетом дипломатске делегације Бугарске. За нас је задовољство да можемо са конзулом разговарамо о интензивирању економске сарадње-казао је др Костић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine