Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Локална самоуправа у Пироту у сарадњи са Републичком агенцијом за безбедност саобраћаја, у циљу повећања безбедности у саобраћају, посебно млађих категорија, предшколаца и школараца, организоваће у наредном периоду едукативне представе, као и трибину за средњошколце управо на тему безбедности у саобраћају, најавила је помоћница градоначелника Милица Голубовић.


Ово су уједно најрањивије категорије становништва, када је реч о учесницима у саорбаћају, па је то разлог због чега се управо њима и приређују поменути догађаји.
Тим поводом, град Пирот организује представу за децу под називом “Пажљивкова правила у саобраћају”, намењену ученицима 1. разреда основних школа и деци предшколског узраста, а у којој ће маскота “Пажљивко” на популаран и малишанима забаван начин презентовати све што треба да знају, како да се понашају у саобраћају и у ситуацијама које их могу задесити на путу од куће до школе.

Након представе, представници Агенције за безбедност саобраћаја у амфитеатру Техничке школе одржаће и трибину у оквиру кампање “На матуру без аутомобила”, са циљем да се матуранти подстакну да, због очекиване комзумације алкохола на матурским вечерима, не управљају аутомобилом већ да се ослоне на помоћ пријатеља или родитеља.

Оба догађаја биће организована у уторак 22. маја. Најпре ће у преподневним часовима, у 10:30 и 11:30 бити организоване представе за предшколце и основце, док ће у 13:15 у амфитетру Техничке школе битио држана поменута трибина намењена средњошколцима.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine