Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У оквиру првог програма који се реализује, од укупно четири колико је у плану у оквиру Локалног акционог плана запошљавања града Пирота, градоначелник, Владан Васић, уручио је тридесет седам решења за обављање стручне праксе код различитих послодаваца. Највећи број младих људи је са високом стручном спремом 29, са вишом четири и исто толико са средњом. Укупно је из Буџета града за овај програм издвојено око 9 милиона динара. Ненад Петровић, из Канцеларије за Локални економски развој, каже да је овај Програм најпопуларнији.

Стручну праксу ће обављати 29 волотера са високом стручном спремом у трајању од 12 месеци и месечном надокнадом од 20.000 динара, 4 са вишом у трајању од девет месеци и новчаном надокнадом од 18.000 динара и 4 са средњом у трајању од 6 месеци уз новчану надокнаду од 16.000 динара.
Директор филијале Пирот Националне службе за запошљавање, Драган Јеначковић, каже да је филијала Пирот као и предходних година пружила техничку помоћ у реализацији овог Програма.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, пожелевши успех у обављању стручне праксе истакао је да се на овакав начин заокружује једна озбиљна прича, цео циклус различитих давања у циљу унапредјења живота у граду, почев од подршке породицама, преко разних стипендија до покушаја смањења незапослености.
Забележили смо и изјаве неких од волонтера који ће у наредном периоду обављати стручну праксу.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine