Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јавна расправа о Нацрту закона о климатским променама у Пироту ће бити одржана  у среду, 4. априла од 12-14 сати у скупштинској сали Градске управе Пирот. На јавној расправи у уводном делу присутнима ће се обратити Горан Триван министар заштите животне средине у Влади Републике Србије, као и градоначелник Пирота Владан Васић. Пре почетка јавне расправе, у 11.30 часова министра Горана Тривана и његове сараднике у свом кабинету примиће градоначелник Пирота, мр Владан Васић.


Министарство заштите животне средине спроводи јавну расправу о Нацрту закона о климатским променама и то у периоду од 15. марта до 20. априла 2018. године. Влада је усвојила Закључак којим се утврђује Програм јавне расправе о Нацрту закона у форми презентација и расправа, а коју организује Министарство заштите животне средине. Презентације ће бити организоване у  Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Београду, Пироту и Пријепољу.

Нацрт закона са пратећим Образложењем, Програм јавне расправе и остале релевантне информације можете пронаћи на: хттп://www.екологија.гов.рс/министарство-запоциње-поступак-јавне-расправе-за-закон-о-климатским-променама/?ланг=лат

Закон има за циљ успостављање система мониторинга и извештавања о емисијама гасова са ефектом стаклене баште и других информација од значаја за област климатских промена. Нацрт закона сачињен је у оквиру рада радних група које су образоване решењем министра, а примедбе, предлози и сугестије у циљу унапређења квалитета Нацрта закона могу се доставити током презентације, као и путем електронске поште на адресу: данијела.бозаниц@екологија.гов.рс или писаним путем на адресу: Министарство заштите животне средине, Сектор за заштиту природе и климатске промене, Омладинских бригада 1, 11070 Београд, са назнаком „Јавна расправа – климатске промене” на обрасцу који можете преузети са горе наведене странице.

По окончању јавне расправе, Министарство заштите животне средине ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије учесника у јавној расправи и сачинити извештај о спроведеној јавној расправи о Нацрту закона.”

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine