Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је приредио пријем за шампионе КК Пролетера, државне прваке у каратеу. Пријему је присуствовао Урош Мијалковић, првак Србије у каратеу, затим репрезентативци Србије Лазар Голубовић и Марко Рајковић, као и тренер Ненад Ђорђевић, који је претходних деценија уложио енормну енергију како би ови момци израсли у истинске шампионе.


- Имамо ове године и државног првака. Уроша смо до сада видели у бројним улогама, а ево сада и у улози првака Србије. Желим да се захвалим и осталим такмичарима и тренеру Ненаду Ђорђевићу. Ми издвајамо доста средстава за спорт и драго нам је када имамо шампионе иако нам је пре свега циљ промоција спорта и масовност у спорту и спортским активностима. Надам се да ћемо имати и олимпијца, може да се деси да Пирот после дуго година поново има олимпијца, ближи се Токио и то би био заиста велики подстрек за све младе Пироћанце који се баве или планирају да се баве спортом-казао је градоначелник Васић.
Тренер КК Пирот Ненад Ђорђевић казао је да у клубу постоје три категорије такмичара, а Урош Мијалковић, Марко Рајковић и Лазар Голубовић су репрезентативци Србије и учесници многих елитних такмичења.

- Желимо да се захвалимо Граду на подршци јер без те подршке не само наш, већ и сви други клубови врло тешко би функционисали. Имамо спортску инфраструктуру, имамо и масовност, а имамо и врхунске спортисте – Уроша Мијалковића, Алексу Гацева, Даницу Гогов и многе друге и надамо се да ћемо имати и олимпијца-казао је тренер Ђорђевић.
Урош Мијалковић је казао да без подршке Града тешко да би могао да учествује на престижним светским турнирима и да буде у самом светском врху у каратеу.


- Нажалост подршку са других страна немамо тако да нам је подршка Града од подједнаке важности као и тренинг. Што се мене тиче, када сте у првих 50 у свету, ту су путовања сваког викенда, изузетно напоран темпо, и физички и психички. Свака победа је битна и за олимпијске норме ће се гледати сваки наступ-казао је Мијалковић и додао да му је првенство државе било веома важно због предстојећем Европског првенства које следи.

- Надам се да ће бити у Новом Саду и врло је могуће да ће се бодовати за Олимпијске игре и то је велика шанса за мене и моје колеге-казао је Мијалковић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine