Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Прво заседање Градске скупштине у овој години заказано је за петак, 23. март. Милан Поповић, председник Скупштине града у изјави за Портал Плус онлине прокоментарисао је неке од значајнијих тачака које су се нашле на дневном реду. На почетку смо желели да чујемо његову оцену рада градског Парламента у 2017. години, коју је Поповић оценио као успешну, с обзиром да су све седнице одржане у планираном року, а све одлуке везане за несметано функционисање града донете на време.


Када је у питању Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града за 2018. годину, Поповић каже да ребаланс Буџета не представља неки конкретни прилив новца, већ најчешће само прерасподелу средстава
Пред одборницима локалног парламента је и Одлука о изменама Одлуке о додели помоћи мале вредности привредним субјектима на територији града Пирота. Субвенционисање камате на кредите у пољопривреди показало се као добра пракса, тако да овај модел жели да се примени и код привредних субјеката, каже Поповић. Дневним редом је предвидјено и давање сагласности на извештаје о раду са финансијским извештајима за 2017. годину јавних предузећа, установа културе и организација.
Одлука о вршењу екстерне ревизије Завршног буџета Града за 2017. годину је такодје нешто што је предвидјено законом. Разматраће се и Одлука о изменама и допунама Одлуке о додатним правима у области друштвене бриге о деци, што је прма Поповићевим речима проблем који треба да се решава на свим нивоима.
Седница почиње у 10 часова. Пре заседања Градске скупштине, биће одржана седница Градског већа, која је заказана за среду 21. март.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine