Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Пироту је, у Хали „Кеј“ , почео Сајам књиге и графике и трајаће до понедељка, 19. Фебруара. Традиционални Сајам одржава се деветнасети пут за редом. Као и предходних година окупио је око тридесетак издавачких кућа које су, по правилу, и овог пута приредиле богату и занимљиву понуду. Организатор, Дом културе Пирот, сваке вечери омогућује промоцију дела познатих писаца у Медија центру Салона у Хали „Кеј“. На самом отварању нисмо забележили велику посећеност, али не треба сумњати да ће и ове године неколико хиљада Пироћанаца  искористити прилику да обидје Сајам и купује књиге.


На отварању Сајма присутне је најпре поздравио директор Дома Културе, Мишко Ћирић.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, је подсетио на време када је пре деветнаест година Сајам први пут организован и изразио велико задовољство истрајношћу града и посвећеношћу култури да је Сајам постао традиција.
Званично, Сајам књиге и графике у Пироту отворио је, један од најнаградјиванијих српских писаца, Владимир Пиштало.
После официјелног дела уприличена је промоција књиге Владимира Пиштала, “Сунце овог дана, Писма Андрићу”. На промоцији су говорили Момчило Антић, Ненад Шапоња и сам аутор, Владимир Пиштало. После читања ове књиге и дела Андрића читају се другачије, а сама писма су заправо својеврстан разговор са нашим нобеловцем, рекао је поред осталог Пиштало.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine