Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот расписао је ових дана бројне конкурсе за медије, невладине организације, студенте, програме овогодишње Божићне школе. Како је Пиротским вестима казала помоћница градоначелника за ванпривреду Милица Голубовић, расписан је конкурс за програме који ће се реализовати у оквиру овогодишње Божићне школе, конкурс за медије, конкурс за стипендије за студенте који се школују за дефицитарна занимања. Сви детаљи око расписаних конкурса као и конкурсна документација може се наћи на званичном сајту Градске управе Пирот – пирот.рс.


- Расписан је конкурс за давање стипендија студентима који се школују за дефицитарна занимања попут инжењера грађевине, машинских инжењера, инжењера текстилства, инжењера хемијске технологије, архитектуре и слична занимања. Биће подељено укупно 11 стипендија. Стипендије се исплаћују почев од марта ове године у десет месечних рата по 7.000 динара-каже Голубовићева и додаје да је рок за подношење пријава за овај конкурс до 7. фебруара.

По њеним речима, ове године ће се преко Градске управе реализовати и конкурс за програме који ће бити део Божићне школе 2018.

- Овај конкурс је отворен до 22. јануара и на њега могу да се јаве сва удружења грађана и други правни субјекти. Укупно ће по овом конкурсу бити расподељено 250.000 динара за удружења грађана и још 1.250.000 за спортске клубове који ће организовати велики број бесплатних спортских садржаја за све пиротске основце и средњошколце током зимског распуста-каже Голубовићева.

Објављен је и конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана на основу кога ће удружењима бити расподељено 6.635.000 динара. Конкурс ће бити отворен до 30. новембра 2018. али ће комисија заседати једном у два месеца. Прво заседање комисије ће бити одржано већ 22. јануара 2018. године.

Расписан је такође конкурс и за реализацију пројеката цркве и верских заједница, за реновирање, уређење верских објеката у граду и селима. За ове намене у овој години биће издвојено седам милиона динара.

Овогодишњи конкурс за медије је расписан 8. јануара и трајаће до 29. јануара. Биће расподељено укупно 24 милиона динара за пројекте медијских кућа.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine