Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Бобан Николић, члан Општинског већа, ресорно задужен за област ванпривреде је изјавио да је пре неколико дана одржана Седница здравственог савета на којој се разговарало о заштити права пацијената.
- То је локални савет за здравље, а ово је већ трећа седница. Савет је конституисан готово у свим општинама и треба да да смернице у области здравства локалној самоуправи и институцијама које су укључене у функционисање здравства у једној општини.

Ми смо заказали седницу на којој смо разговарали о заштити права наших пацијената, рекао је Николић.
Према његовим речима до сада је у болници био запошљен правник који се бавио проблемом права пацијената и одговарао на жалбе и приговоре пацијената, а сада ће то радити човек у Општини.
- Имамо сада саветнике за заштиту права пацијената, нема тих људи који су запошљени у болници који решавају по приговорима него то ради сада човек у Општини. Дипломирани правник, Александар Голубовић је саветник за заштиту права пацијената и њему се обраћају незадовољни пацијенти, односно, корисници РФЗО, каже Николић.
Како Николић истиче, више активности се очекује у наредном периоду.
- Ми смо у петак били у Нишу јер је СКГО организовао низ округлих столова и скупова на тему функционисања локалних савета за здравље. Ту су били представници министарства, представници града Ниша, професор др Жарко Ранковић који је председник локалног савета за здравље града Ниша. Разменила су се искуства, где се грешило, како у будућности и слично. Ми смо на том савету говорили о кадровским проблемима Дома здравља јер смо у опасности да педијатара и гинеколога не буде довољно за нормално функционисање система, истакао је Николић.
Локална самоуправа је, према његовим речима, алармирала све, обратили су се свим надлежним иституцијама, и у изради је документ намењен РФЗО, где се тражи одобрење како би преко Општине могли да се плате лекари са пуним радним временом, ИД бројевима и са платама.
Још један од актуелних проблема је и тренутна локација Хитне помоћи. Николић је поменуо да су предлози стара Ангропрометова управна зграда, у приземљу и простор бившег Ауто-мото савеза.
На седници здравственог савета  Николић наводи да се разговарало о ангажману и потребама лекара за следећу годину, о сређивању и улагању у сеоске амбуланте. Општина ће наставити да омогућава да млади дипломирани лекари раде, наставиће да помаже финансирање младих лекара и њиховог рада, само је питање са којим зарадама, по ком обиму и пројекту, каже Николић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine