Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Горан Поповић, помоћник председника општине за пољопривреду каже да је присуствовао отварању деветог Етно сајма хране и пића, на коме је један од излагача Удужење предузетника Пирот.
- На штанду, који је ове године захваљујући средствима које су за те намене издвојена из Фонда за развој пољопривреде у износу од 260.000 динара на близу 100 квадрата, изложени су најзначајнији производи пиротског краја.

Изложен  је велики број производа од пеглане кобасице, преко меда и производа од меда, али и козметике од козијег млека и многи други, каже Поповић.
Наши производи учествоваће у оцени квалитета за робну марку “Најбоље из Србије” коју додељује стручни жири београдског Сајма за најбоље производе, које је удружење предузетника ранијих година са својим излагачима освојило 10 пута.
- То је она лепа страна приче, оно што је забрињавајуће да без обзира колико ми улажемо у промоцију нашег краја, и свих ових изузетних производа, неопходна су озбиљнија улагања у ревитализацију пољопривреде, посебно сточарске производње. Ми као локална самоуправа, улажемо, али неоходна су много озбиљнија средства која се очекују од Министарства пољопривреде или страних инвеститора. Неопходно је прво да се повећа број оваца и коза, који је за педесет година смањен са 50.000 на око 16.000 грла. Такодје, у целој овој причи, посебно око пеглане кобасице, неопходно је уводјење одредјених стандарда у призводњи а затим и покретање иницијативе за заштиту географског порекла пеглане кобасице, с обзиром да се појављују плагијати.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine