Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана седница Градског већа на којој су већници разматрали велики број одлука како из области привреде и финансија, тако и из имовинско правне области. Већници су дали сагласност  на  Одлуку о одредјивању зона и најопремљеније зоне на територији Града и решење о утврдјивању цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврдјивање пореза на имовину за 2018. годину на подручју Града. Известилац је била Јагода Шнеле, начелница Одељења за привреду и финансије.


О  Стратегији  безбедности саобраћаја на територији града, који ће се као кровни документ користити за даљу разраду у наредних пет година говорио је доктор Владимир Јефтић, из Агенције за безбедност саобраћаја и консултант на изради поменуте Стратегије испред ваљевске фирме “Хармонија промет”
Већници су дали сагласност и на Одлуку о општинским путевима као и на Одлуку о некатегорисаним путевима.

Такодје су својене и измене Програма пословања ЈП “Водовод и канализација” и Програма пословања ЈП за планирање и уредјење градјевинског земљишта.

Сретен Савов, члан Градског већа био је известилац за тачке које су се тицале функционисања у условима ванредног стања и рата. Градско веће усвојило је, с' тим у вези Одлуку о организацији и раду органа ГрадаПирота у наведеним условима, Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите и дало сагласност на Правилник о организацији и систематизацији радних места у Градској управи и Градском правобранилаштву у рату и ванредном стању.

Усвојени су и Програм коришћења средстава за унапредјење безбедности саобраћаја и Програм коришћења средстава за заштиту и унапредјење животне средине за 2018. годину.

О значајним тачкама, по завршетку седнице говорио је Владан Васић, градоначелник Пирота.
Седница Скупштине града заказана је за среду, 29. новембар,  са почетком од 10 часова.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine