Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић, помоћник градоначелника Братислав Ћирић и директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов посетили су данас предузеће “Срђан Минић”, које је на тендеру добило посао чишћења градских саобраћајница за време зимске сезоне. Панајотовић и Свиларов су констатовали да је све спремно за предстојећу зимску сезону, набављене су довољне количине соли а механизација је спремна за све врсте интервенција. Панајотовић је додао да је реч о више од 300 километара путева, с обзиром да је град Пирот веома разуђен са великим бројем села. Путеви ће се чистити по приоритетима током целе зиме.


Панајотовић, који је уједно и заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Града Пирота казао је да је вредност уговора за одржавање комплетне мреже путева кога је добило поменуто предузеће преко четири милионан динара.
-Ми са овим предузећем имамо дугогодишњу успешну сарадњу тако да верујем да неће бити никаквих проблема, предузеће располаже са бројном механизацијом спремном за све задатке тако да могу да кажем да спремно дочекујемо зимску сезону. Набављено је за почетак преко 10 тона соли, ризле тако да је све спремно-казао је Панајотовић.
Директор Свиларов казао је да је циљ посете да се између осталог и изврши нека врста смотре људства и механизације која ће бити ангажована за овај посао.
-Ми смо формирали службу за зимско одржавање, одредили и особу која ће бити диспечер и прикупљати све информације са терена, грађана, Штаба за ванредне ситуације и осталих извора информација како би се давали конкретни налози за чишћење путева. Поред тога, имамо и особе које ће вршити надзор радова и мислим да спремно дочекујемо почетак зимске сезоне-истакао је директор Свиларов.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine