Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Локалне самоуправе чекају да им Министарство грађевинарства достави критеријуме за вођење зграда. Општине и градови немају упутства како да одреде колико ће коштати ова услуга. Зграде  које до краја године не буду уписане у регистар стамбених зграда очекује принудна управа, али се још не зна колико би она могла коштати власнике станова.

И они који су се одлучили да плате професионалног кућепазитеља имају проблема да га ангажују. Разлог је што у већини градова у Србији, као и у престоници, још није познато колико ће износити накнада за услуге професионалних управника. Јединице локалне самоуправе чекају да им Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре достави критеријуме. Нису још добили ни упутства за утврђивање минималне висине износа текућег одржавања, као ни за инвестиционо одржавање заједничких делова зграда.

Градска  и општинске  управе лопту пребацује на Министарство, које је надлежно за Закон о становању.

Зоран Крстић, начелник Одељења за урбанизам и стамбено комуналне послове каже да Градска управа ради што је до послова који су њихови, медјутим како критеријуми нису донети, ни Пирот није донео акт о минималној висини износа напред наведених трошкова.

У Пироту је троје професионалних управника добило лиценцу.

Иначе професионалне управнике ће плаћати станари, односно сваки стан ће месечно издвајати износ који ће одредити локална самоуправа, а засад још увел локалне самоуправе нису донеле ценовник  јер се чекају критеријуми Министрства грађевинарства, саобраћаја и инфратструктуре.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine