Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот почео је да ради на изради Програма развоја туризма за период од 2018. до 2022. године. Реч је о стратегији и успостављању праваца развоја туризма у нашем граду, а која ће морати да буде у складу са Програмом развоја туризма Србије.
Тим поводом, данас је у Свечаној сали Града Пирота одржан иницијални састанак који представља почетак рада на изради стратешких праваца развоја ове веома важне привредне гране.


По речима др Драгана Кресојевића, из Консалтинг агенције “Саветник у туризму”, Програм развоја туризма Пирота биће усклађен са Програмом развоја туризма Србије од 2015. до 2025. године.
- Постоји обавеза свих градова и туристичких дестинација да израде Програм развоја туризма како би се знали правци развоја туризма у свим туристичким местима па и у Србији у целини. Да би се израдио План развоја туризма Пирота најпре ће бити урађена анализа са циљем да видимо где се налазимо, које су предности, недостаци, опасности и шансе, такозвану СWАТ анализу. Такође, то је само почетак јер се треба урадити и ситуациона анализа, треба обићи терен и урадити још много анализа које би донеле резултат-казао је др Кресојевић.
Помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић казао је израда Плана развоја туризма законска обавеза свих туристичких дестинација у Србији.
- Ова стратегија која креће да се ради од данас са овом радионицом је изузетно значајна. Треба да се наслања на националну стратегију развоја туризма, а имамо и ту част или привилегију да је Стара планина идентификована као једна од изузетних регија у Националној стратегији за развој туризма у Србији-казао је Ранђеловић.
Директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков казао је новинарима да је циљ да се у израду Програма развоја туризма укључи што више чиниоца, од привредника, предузетника, установа културе, невладиног сектора и државних институција које се баве овим послом, како би се правци развоја туризма што боље дефинисали, што је од великог значаја за развој туризма у будућности.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine