Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Након иницијативе мештана улице Драгољуба Миленковића радови на асфалтирању простора између зграда у поменутој улици данас се завршавају. Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да је било проблема приликом ових радова јер је уговор са првобитним извођачем морао да буде раскинут због неиспуњења уговорних обавеза од стране извођача, али се, упркос кашњењу, радови успешно приводе крају.

-Након раскидања уговора морали смо да урадимо нове јавне набавке и процедуре и то је све трајало. Разумем незадовољство станара али то је процедура коју смо морали да поштујемо. До сада смо у уређење дворишта уложили око 7,8 милиона динара, вредност ових радова је нешто више од два милиона, дакле укупно око 10 милиона динара биће уложено у сређивање овог простора. Овим доказујемо да не радимо само у центру, већ свуда где наилазимо на разумевање и добру иницијативу мештана. Овде ћемо урадити још један крак улице, вредности од око три милиона динара. Очекују нас и радови на уређењу улица у Крупцу, почели су радови у селу Бериловац, завршени у Сукову, очекују нас обимни радови у Пољској Ржани где се ради главна улица, а реч је о послу од око 20 милиона динара тако да грађевинска сезона увелико траје-казао је градоначелник Васић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да се ради асфалтирање укупне површине од око 1.250 кварата.

-Радови се квалитетно изводе а ради фирма “Друмови АД”. Ради се слој асфалта дебљине шест центиметара. Поред ове локације, данас креће асфалтирање Таковске улице, ради се у селу Бериловац и радиће се уређење главне улице у Пољској Ржани и многих другим селима-казао је директор Свиларов и додао да очекује да ова грађевинска сезона буде успешна као и претходне.

Један од мештана Александар Нешић казао је да се након 38 година уређује и двориште ових зграда.

-Захвалан сам градоначелнику Владану Васићу на разумевању и стрпљењу-казао је Нешић.

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine