Сертификована општина са повољним пословним окружењем

  Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је приликом обиласка радова на реконструкцији дворишта ОШ “8. септембар” казао новинарима да је захваљујући одличној сарадњи Градске управе и владине Канцеларије за јавна улагања обезбеђено преко 200 милиона динара за капиталне инфраструктурне радове на школама у граду који нису рађени деценијама. При крају су радови у ОШ “8. септембар” а слични радови очекују и зграду Гимназије, која је иначе и под заштитом Завода за заштиту споменика културе и ОШ “Свети Сава”.  За сарадњу са Канцеларијом ресорно је задужена помоћница градоначелника Милица Голубовић.

-У овом тренутку се завршавају радови у спортској сали, мења се под и сређује фасада. Двориште је велико а није уређено до краја. Одвојили смо негде око 10.5 милиона динара за прву фазу уређења дворишта која је при крају, а за потпуно сређивање неопходно је тридесетак милиона динара и ја се надам да ћемо заједно са Министарством просвете то урадити наредне године. Деца имају много боље услове и драго ми је да смо одвојили и новац за двориште. Важно је рећи да настављамо добру сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања. Донет је закључак Владе где су одобрени пројекти за Гимназију, ОШ “Свети Сава” и Општу болницу.

Васић: Само за Гимназију и ОШ “Свети Сава” одобрено је преко 200 милиона динара, а за болницу ћемо тек радити пројектну документцију а прва процена је да ће се радити радови вредни око 800 милиона динара. То су велики радови за Пирот и без Канцеларије за јавна улагања ми сами то сигурно не би могли да урадимо и ја јавно захваљујем Канцеларији на одличној сарадњи-казао је градоначелник Васић.

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine