Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је приликом обиласка радова на изградњи управне зграде Градске топлане, која је део комплекса Енергане Сењак, казао да је протеклих година у систем грејања у Пироту и квалитет грејања уложено преко 450 милиона динара. Он је додао и да Пироћанци захваљујући таквој инвестиционој политици Градске топлане и Градске управе дуго година неће имати разлога за бригу када је реч о квалитету грејања. Последња инвестиција Градске топлане јесте изградња управне зграде која је при самом крају а која ће омогућити да све службе и радници у Градској топлани буду на једном месту.


- Ја хоћу да подсетим да до пре седам или осам година нисмо имали просторна решења за многа јавна предузећа и институције. Таква је ситуација била и са Топланом. Изградњом модерне Енергане Сењак дошли смо на идеју да се на том простору догради и управна зграда. Тај посао се управо завршава, вредност радова је око 16 милиона динара, биће то леп простор од око 400 метара квадратних, за разлику од упола мање простора у Дому културе. Тај простор у Дому културе ћемо искористити за градску администрацију да на једном месту објединимо оне који раде у урбанизму и грађевини. Ако погледате инвестиције које су овде реализовано, негде око 450 милиона динара је уложено у модернизацију система грејања. Око два милиона евра је коштала Енергана а претхоних година око 250 милиона динара је уложено у повезивање топловодне мреже и осавремењавање мреже. Пирот овим системом има модерну и добру енергану и ја мислим да дуго година Пироћанци неће морати да се брину за систем грејања-казао је градоначелник Васић.

Нова директорка ЈКП Градска топлана Слађана Манчић казала је да је велика част и обавеза обављати овако важну и одговорну функцију.

- Желим да се захвалим Скупштини града на поверењу. То је велика част али и обавеза да се рад овог јавног предузећа још више унапреди, са циљем да наши корисници буду још задовољнији нашим услугама. Много тога је постигнуто у претходном периоду захваљујући пре свега оснивачу  - Градској управи Пирот, претходном руководству и наравно запосленима-казала је директорка Манчић и додала да ће, када ускоро буде завршена изградња управне зграде сви радници Градске топлане бити практично на једном месту, а то ће се свакако одразити и на квалитет услуге.


Градска топлана у Пироту – од “мајсторске радионице” до једне од најмодернијих топлана у Србији

- Ја желим да се захвалим досадашњем директору Радовану Николићу на свим напорима које је уложио док је био директор Топлане и да честитам новој директорки Слађани Манчић.

- Ми смо прошли кроз разне периоде, од тога да смо имали “мајсторску радионицу” која је била у распаду са старом опремом, то смо затекли када је он постао директор и када сам ја постао градоначелник, а сада имамо потпуно нов систем свих инсталација, километри и километри цеви су положене, изграђена је нова модерна енергана. Ова грејна сезона, што се нас тиче, може да почне и данас што се нас тиче и сигуран сам да ће и ова грејна сезона протећи без икаквих проблема-казао је градоначеник Васић и додао да је по оцени многих ово једна од најмодернијих топлана у Србији.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine