Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Председник Републике Србије Александар Вучић, данас је отворио деоницу од 30,5 километара источног крака Коридора 10, код петље Пирот-исток. Вучић је на овом делу коридора 10 био 28.јула, а прликом данашње посете и отварања, пред многобројним присталицама, сарадницима и званичницима округа, метафорнично рекао да је његов осмех данас “дуг” 30,5 километара. Он је констатовао да се са градњом путева у Србији неће стати и да је циљ да се изгради 1.200 километара савремених аутопутева. Ускоро ће бити изграђен пут Ниш-Плочник, Ниш-Приштина, Коридор 11, а циљ је да се Србија повеже да може да се путује из једног града у други без проблема, да могу људи да се запошљавају у другим градовима и да буду свој на своме.0

Биће завршен и коридор 11, а аутопут у пуном профилу од Ниша до границе са Бугарском биће готов крајем маја наредне године.

Он је указао на економски значај савремене саобраћајнице, којом ће, Пироћанци моћи да узвозе своје производе од ћилима до ауто гума, али и на чињеницу да је Пирот сада за 30 километара ближи Европи и свету.

- Деценијама смо слушали приче о завршетку овог пута и повезивању Београда са Софијом и Истанбулом и ова прича је сада реалност.Резултати политичара мере се километрима путева и пруга и стандардом и верујем да ће грађани за коју годину сами установити да ли су власти радиле или не-казао је председник Србије.
Позвао је грађане да дођу у Пирот, Димитровград, Белу Паланку и Бабушницу и виде колико је овај део Србије леп.Пошто је указао на економски значај коридора  нагласио је да нови аутопутеви доводе инвеститоре и отварају нова радна места.


Са Вучићем су на отварању коридора били и Милорад Додик, председник Српске,  Зорана Михајловић, министарка грађевине, Зоран Бабић, директор Коридора Србије, градоначелник Пирота Владан Васић и председници околних општина.

Вучић је честитао кошаркашима пласман у финале ЕП , изразио  уверење да че победити у финалној утакмици и констатовао да је  држава у обавези да измири све обавезе према успешним спортистима.

Градоначелник Пирота Владан Васић је, поводом отварања ове деонице рекао да је Коридор од огромног значаја за град и његов развој и да је то нова шанса за Пирот.

-Путна инфратструктура заиста отвара нова радна места током изградње и овде је радило много подизвођача и радника из нашег краја.Најзначајније је то што смо сада на “крвотоку” европских путева и што то пуно значи за инвеститоре, било да је реч о “Мишлену” или некој мањој компанији-рекао је Васић и додао да од Коридора и Путева Србије очекује да помогну сређивање локалних путева.

Слично јмишљење деле и председници  Владица Димитров и Горан Миљковић,челни људи димитровградске и белопаланачке општине.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine