Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Трампа пиротског Дома војске за  општинске станове коначно је, после 10 година и мноштва бирократских процедура  завршена. Министар одбране Братислав Гашић, уручио је данас  кључеве 11 станова, укупне површине 645 квадрата, нашим суграђанима, припадницима  Војске Србије и пензионерима Министарства одбране.

 

- У протекле две године, поделили смо 1081 стан, а до краја ове године  биће још око 150 и то углавном у Београду. На списковима са захтевима за станове има особа које су те захтеве поднеле још далеке 1978, па ће спискови бити ревидирани, како би добили прави број особа којима су станови потребни-рекао је министар Гашић, који је најавио повратак војске у Пирот.

- Министарство озбиљно размишља и планира да запоседне пиротску касарну до краја 2015. године. У томе очекујемо помоћ локалне власти, која би из свог буђжета могла да помогне асфалритање писте и сличне послове. Активирање касарне би за Пирот било равно отварању једне нове фабрике која  би упослила људе-истакао је министар Гашић.

Председник пиротске општине мр Владан Васић, који је присуствовао  подели кључева, нагласио је да ће  локална власт са своје стране учинити све да се касарна што пре активира јер ће у њој посао наћи многи Пироћанци. Он такође  сматра да би  реактивирање касарне било равно отварању једне фабрике.

- Пирот има вишеструку корист. Добили смо Дом војске и надам се да ћемо у наредном периоду смоћи снаге да реновирамо тај огроман објекат који пуно значи граду. Посебно ме је обрадовала најава враћања војске у Пирот јер је то равно отварању нове фабрике. То је веома значајна вест јер ће се отворити вероватно и нова радна места, а то је од значаја и за привреду нашег краја уопште. Општина ће учинити све са наше стране да кроз партнерство са Министарством одбране и Војском Србије до активирања касарне у Пироту дође што пре - казао је председник Васић.

Чланови породица које су и после више од две деценије добиле кровове над главом нису могли да сакрију одушевљење јер су коначно захваљујући доброј сарадњи општине Пирот и Министарства одбране решили једно од најважнијих животних питања.

Дејан Живковић са супругом Иреном 24 године чека на овај дан.

- Заиста смо пресрећни и ја и супруга јер овај дан чекамо више од две деценије - каже Живковић за Пиротске вести.

Марина Иклозан са супругом Драганом и две ћерке последње 24 године живела је као подстанар.

- Пресрећни смо и хвала свима што смо дочекали овај дан. Живели смо јако дуго као подстанари тако да нам ово невероватно много значи. Жао нам је што са нама данас нису наше две ћерке, које су на студијама, али су и оне пресрећне јер смо коначно добили кров над главом.

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine