Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Током летњег распуста у свим школама у граду и селима радило се на одржавању и уређењу како би спремно дочекали ђаке и почели нову школску годину. Највећи радови су на адаптацији и санацији објеката школа најпре у Техничкој школи по пројекту модернизација школа које финансира Министарство просвете, и у школи Осми септембар и Младост где град у сарадњи са канцеларијом за јавна улагања при Влади Србије спроводи радове. Радило се и у вртићима Црвенкапа и Невен. Прошле недеље смо имали састанак са директорима основних и средњих школа као и са директорком предсколске установе како би све било спремно за први септембар, казала је Пиротским вестима помоћница градоначелника Милица Голубовић.

Ове године у први разред у Пироту ће поћи 434 ђака првака, што је више од прошле године када их је било 422. Град  Пирот, као и сваке године је припремио пригодне поклоне за све њих, које се састоје од прибора који им је потребан за школу.

Једнократна помоћ ђацима првацима – корисницима права на дечији додатак

Од 2016. године изменом Одлуке о додатним правима у областима друштвене бриге о деци утврђено је ново право – право на једнократну новчану помоћ за децу корисника права на дечији додатак која полазе у први разред основне школе. Исплаћује се једнократно у износу од 10.000 динара. Ова помоћ је значајна јер родитељи могу да опреме дете за полазак у школу.

Прошле године смо имали 135 корисника који су остварили ову новчану помоћ, а ове године се, према евиденцији Службе дечије заштите, очекује око 110 корисника.

Милица Голубовић: За финансијску подршку породици са децом и смањење сиромаштва издвојено више од 58 милиона динара.

Више од 10 година на локалном нивоу донете су многе популационе и социјалне мере. Град Пирот је увођењем мера и израдом стратешког документа Локалног плана акције за децу Пирота „Пирот по мери деце“ и успешном имплементацијом јасно зацртаних активности, показао и доказао спремност локалних власти да се издвајају значајна средства у будзету ради стварања најповољнијег окружења за децу, унапређење положаја породица са децом.


Град Пирот у будзету за 2017. године је, за финансијску подршку породици са децом и смањење сиромаштва деце, издвојио укупна средства у износу од 58.240.000 динара.

Ове године је издвојено у будзету 4.500.000 динара за бесплатну ужину за треће дете и кориснике центра за социјални рад основношколског узраста, као и 3.460.000 динара за бесплатне удзбенике за треће дете и кориснике центра за социјални рад

- Желим свој деци да пожелим срећан полазак сутра у школу, да проводе квалитетно време у школи јер се најрадије сви сећамо школског доба. Желим им пуно петица у дневнику као и знања које је најбитније. Оно што је до нас је да им створимо најбоље услове за рад.  Поред тога, битно је да деца имају добре учитеље и наставнике што верујем да јесте случај у пиротским школама-поручила је Голубовићева.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine