Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар рударства и енергетике Александар Антић препоручио је у уторак локалним самоуправама и Удружењу топлана да одложе почетак грејне сезоне који је планиран за среду због изразито високих температура за ово доба године. Како се наводи у саопштењу из Министарства рударства и енергетике, у ситуацији када се максималне дневне температуре крећу око 25 степени Целзијуса, грејање станова ствара непотребне трошкове и за грађане и за топлане.

Додаје се да ће ресорно министарство свакодневно координирати активности локалних самоуправа и Удружења топлана у вези са почетком грејне сезоне.
Радован Николич, директор пиротске Топлане у изјави за Плус радио и Портал Плус онлине каже да је званично грејна сезона почела јутрос у 6 часова, када је у рад пуштено свих пет система Градске топлане. Сви системи су спремни за предстојећу сезону, каже Николић.
- Испорука топлотне енергије трајала је до 9 часова, када је због високе спољне температуре прекинута. Пратићемо спољне температуре, посебно ујутру и током вечери, и у складу са тим доносити одлуку. Морамо да се понашамо економично и домаћински, што је и у складу са препоруком ресорног министарства. На залихама, у котларницима Топлане, према јутрашњим мерењима има 207 тона мазут, а према плану за успешну реализацију целокупне грејне сезоне потребно нам је око 3.600 тона енергента, каже Николић.
Званично сезона грејања у Србији почиње 15. октобра и траје до 15. априла. Изузетно у периоду од 1. до 14. октобра и од 16. априла до 3. маја објекти се греју у дане када је средња дневна температура мања од 12 степени Целзијуса.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine