Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Поводом завршетка поступка комасације у катастарским општинама Извор и Бериловац, вечерас ће у Сали Дома културе Месне заједнице Извор бити одржан састанак учесника комасације, односно валсника парцела са представницима Немачке организације за техничку сарадњу ГИЗ, изводјача радова и општине Пирот. Састанак почиње у 20 часова.


Како смо раније извештавали у поступку комасације на подручју катастарских општина Извор и Бериловац, после сагледавања свих жеља учесника комасације заједно са изводјачем радова биће урадјена прегледна карта привремене наделе земљишта која ће бити стављена  на увид свим заинтересованим странкама. Дејан Живковић, начелник Општинске управе каже да је поступак узимања жеља завршен за КО Извор, док ће на подручју Бериловца тај посао бити приведен крају за пар дана.
- После сагледавања свих жеља заједно са изводјачем радова биће урадјен предлог прегледног плана привремене наделе земљишта која ће бити стављена  на увид свим учесницима комасације. Очекујемо да овај посао буде завршен у првој недељи новембра. Према програму који је усвојен на седници СО Пирот, као и од донатора рок за завршетак послова је 20. новембар. Могуће је, али све у договорима са ученицима комасације, урадимо само привремену наделу, а остале послове завршимо наредне године, каже Живковић.
Пројекат  “Ефикасно управљање земљиштем” има за циљ да помогне и оспособи државу и општине, као и пољопривредне произвођаче да буду бољи, рационалнији и ефикаснији власници пољопривредног земљишта. Предвиђено је да пројекат  траје 3 године. Вредност пројекта је око 3,8 милиона евра које финансира Европска унија и Министарство за екномску сарадњу Немачке.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine