Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас у малој сали општине Пирот са руководством и представницима синдиката компаније „Аха Мура Први мај Пирот“ о решењу проблема у овој компанији.
Министар Сертић објаснио је учесницима састанка да Србија неће активирати банкарску гаранцију у случају компаније „Аха Мура Први мој Пирот“, јер је заједнички интерес да фабрика опстане и настави са производњом.


Договорено је да се наредних дана министар Сертић сретне са словеначким колегом, министром економије Јожефом Петровичем, како би у директном контакту дошли до оптималног решења које би омогућило да фабрика настави са радом.
„Заједно ћемо доћи до решења, јер купци за производе „Аха Муре Први мај Пирот“ постоје и свима је интерес да фабрика опстане и настави са производњом и да сачувамо радна места“, рекао је министар Сертић.
Састанку су присуствовали и амбасадор Словеније Франц Бут, представници локалне самоуправе и стечајни управник „Аха Муре“, Стево Радовановић, који су, такође, изразили спремност да помогну у решавању проблема.
Постоје два модела, која обећавају да пиротска конфекција опстане.
МИНИСТРИ ПРИВРЕДЕ ВЛАДЕ СЛОВЕНИЈЕ И СРБИЈЕ УСАГЛАСИЋЕ СЕ ОКО ЈЕДНОГ ОД ДВА ПРЕДЛОЖЕНА МОДЕЛА
- У првом моделу тражи се контра гаранција за ослобадјање депозита, док друга подразумева да држава преузме власништво над Првим мајем. То је суштина – изјавио је медијима Славиша Свиларов, финансијски директор Првог маја.
Начелник Управног округа је након састанка пренео став министарства да држава неће активирати гранцију, што радује синдикалце пиротске фабрике, који су задовољни састанком, а посебно чињеницом што ће фабрика опстати, по једном од два предложена модела.
Састанак министара привреде двеју Влада, требао би да се одржи већ сутра, или најкасније у понедељак.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine