Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У поступку комасације на подручју катастарских општина Извор и Бериловац у току је поступак узимања жеља учесника комасације о томе где желе да им буде додељена маса коју су унели у комасацију. Овај посао биће завршен до 20. октобра. После сагледавања свих жеља заједно са изводјачем радова биће урадјена прегледна карта привремене наделе земљишта која ће бити стављена  на увид свим учесницима комасације. Дејан Живковић, начелник Општинске управе, каже да же то трајати око петнаестак дана, а касније ће учесници комасације имати могућност приговора.

 

-Велика уситњеност поседа условила је да тренутно имамо око 1000 учесника комасације, неће ићи све глатко, али дефинитивно већина власника је упозната са предностима и позитивним ефектима комасације. Проблем прави и чињеница да велики број власника не живи у Пироту. За све власнике најбитније је да парцела има приступни пут. После утврдјивања фактичког стања усвојена нова мрежа атарских путева, на подручју од око 330 хектара. Пројектом је предвидјено да посао буде завршен до средине новембра, али реално то није могуће завршити у предвидјеном року - каже Живковић.

Трајна надела земљишта, уколико власници свесно одлуче да закасне са овогодишњом сетвом може да се реализује средином децембра, у противном биће урадјена наредне године.

 

Пројекат  “Ефикасно управљање земљиштем” има за циљ да помогне и оспособи државу и општине, као и пољопривредне произвођаче да буду бољи, рационалнији и ефикаснији власници пољопривредног земљишта. Предвиђено је да пројекат  траје 3 године. Вредност пројекта је око 3,8 милиона евра које финансира Европска унија и Министарство за екномску сарадњу Немачке.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine