Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар просвете у Влади Републике Србије Младен Шарчевић казао је данас након посете Пироту да је Пирот одличан пример добре сарадње града са образовним институцијама јер град снажно у свим аспектима подржава образовне институције.

- Ја сам за два месеца обишао преко 20 локалних самоуправа са својим сарадницима. Некако најоптимистичнију групу људи сам видео у Пироту. Драго ми је што сам од свих чуо да нема већих проблема, јер кад нема проблема, можемо да се посветимо паметнијем развоју. Од директора свих установа, школа и вртића чуо сам да локална самоуправа подржава рад ових установа и то реално у свим аспектима и то је јако добро. То је одличан пример сарадње.
Градоначелник Пирота Владан Васић истакао је да је задовољан посетом и резултатима посете министра Шарчевића.


- Имао сам прилике да упознам министра да ми негде око 350 милиона динара издвајамо директно за разне видове образовања у нашем граду. Веома ми је драго што ни Предшколска установа нити основне и средње школе немају проблема у погледу блокада рачуна или неплаћених рачуна. Врло је битно да сарађује локална самоуправа са Министарством просвете-казао је градоначелник Васић и додао да град Пирот очекује и организација Школске олимпијаде.

 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine