Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар просвете у Влади Републике Србије Младен Шарчевић данас је приликом посете Пироту казао да Министарство неће дозволити гашење Саобраћајно школског центра у Пироту, да ће његов рад бити обновљен и да ће Пирот, када је о школству реч, бити центар за развој саобраћаја, као што је Петница научни центар.


- Обновићемо рад, јер то није тако велики проблем за министарство, постоје средства и у Министарству саобраћаја за такве намене. Ја сам затекао бројне пројекте, верујте мање значајне него што је овај. Многе центре у Србији правићемо по разним темама, као што је Петница центар за развој науке, у Тршићу ћемо направити велики центар који ће бити у својству очувања српског језика, у Вршцу центар за геонауке, а овде у Пироту може бити центар за саобраћај-казао је министар Шарчевић.

Локална самоуправа је до сада упутила велики број захтева Министарству у циљу очувања Саобраћајно школског центра, кроз који је за три деценије прошло преко 30.000 пиротксих школараца, због чега је Пирот постао град са најмање фаталних саобраћајних незгода по децу основношколског узраста.

Министар Шарчевић данас је најпре разговарао са градоначелником Владаном Васићем, затим је посетио Гимназију и Млекарску школу.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine