Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У суботу, 15. октобра, биће одржан први Фестивал сира и качкаваља, изложбеног и продајног карактера. Идеја је да се од ове године крене са промоцијом још једног нашег локалног бренда, пиротског качкаваља, каже Братислав Златков, директор Туристичке организације Пирот.


Фестивал ће се одржати у холу Дома војске од 10 до 18 часова, а уколико време буде дозволило манифестација ће се одржати на тргу испред Дома културе. Златков је истакао да је партнер манифестације Млекарска школа и да ће они том приликом посетиоцима представити производњу ђубека који је такође познат и тражен специјалитет. Овом приликом на Фестивалу сира и качкаваља представиће се око 15 произвођача млечних производа.

Поред овога, Златков је додао да ће пријаве за пети Сајам пеглане кобасице почети за неколико дана, а сам Сајам ће имати доста другачији садржај у односу на претходне, мањи број излагача и строга правила којих излагачи морају придржавати, а која су дата у Правилнику о производњи пољопривредних производа. Сајам пиротске пеглане кобасице одржаће се 21. и 22. јануара у Хали Кеј.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine