Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 Недавни интервју са градоначелником Владаном Васићем, изазвао је пажњу, јер се радило о веома актуелним темама које карактеришу ово време. Не само у нашем региону  већ и у Србији. И док посланици разматрају Закон о локалним самоуправама који ће бити , верујемо, усвојен, дотле се у градовима и општинама коментаришу одредјене одредбе из овог закона. Трансфери су значајан део у формирању Буџета једног града и општине и смањење процента прихода од пореза и доприноса у сваком случају директно утиче на укупан износ. Према речима Владана Васића, нови Закон ће Пироту смањити 30 милиона динара, или како је сликовито објаснио, два асфалтирана пута до села Росомач, рецимо!!!

Значајн део у овом Закону односи се на смањење пореза и доприноса. У том смислу, за један град или општину, веома је битно да привреда добро ради. Због тога је једна од наших актуелних тема била управо и то, све бржи развој пиротске привреде.

Тих дана, када смо са Васићем разговарали било је актуелно асфалтирање пута за Росомач. Ми смо ове радове  разумели шире. Сматрамо да је то “начин живота” однос градске власти према развоју села , коришћењу ресурса које има Стара планина и свеукупном доприносу  напретка  свих села и повратку људи на своја имања и покретање бизниса. Утолико пре што је асфалт стигао не само до скоро свих сеоских насеља , а има их 76, већ се асфалтирају и улице и сокаци у селима.

Васић је најавио да ће се наставити уредјење путне мреже , али да је велики проблем површина коју захвата пиротска општина и разудјеност села. Он верује да ће и у Буџету за наредну годину значајан износ бити издвојен управо за ове намене. За развој привреде и пољопривреде !

Извор: Плус онлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine