Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 Град Пирот, стипендираће  специјализације петоро младих лекара, који ће се усавршавати за  дефицитарне области, као што су педијатрија, радиологија и интерна медицина. Уговоре будућим специјализантима, данас је уручио градоначелник мр Владан Васић.

Васић је том приликом истакао да је један од главних задатака локалне власти брига о здрављу становништва. Град Пирот је, како је градоначелник нагласио, до сада у више наврата показао да је преузео одговорност у том смислу, о чему говоре и чињенице да брине о раду Апотекарске установе, да је преузео оснивачка права у Дому здравља и да је на разне начине помагао пиротско здравство. Ово је један од модела, да млади лекари заврше соецијалистичке студије, а парадокс у целој Србији, па и у Пироту јесртте да на бироу има незапослених младих лекара, а здравству недостају  специјалисти разних области.

Помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић је констатовао, да овим специјализацијама град наставља добру праксу са незапосленим лекарима. Међу специјализантима су двоје будућих  педијатара, исто толико радиолога и један  интерниста. Реч је о студентима који су током школовања остварили просек преко 9.

Др Радован Илић, директор Дома здравља, каже да су сви досадашњи пројекти локалне власти око ангажовања лекара и њиховог усавршавања имали за последицу бољу кадровску ситуацију медју лекарима. Локална самоуправа у Пироту је схватила ситуацију у здравству и пронашла модел да је промени, односно унапреди-сматра Др Илић.

Небојша Јовановић из менађжмента Опште болнице, каже да је град, до сада у више наврата помагао рад болнице и осталих здравствених установа, куповином разне опреме, апарата,али и стипендијама м ладих лекара.

На конкурсу  који је град расписао за специјализације, јавило се 20 незапослених лекара, а стипендије је добило њих петоро. Рангирање је обављено на основу критеријума као што су просечна оцена на студијама, оцена из предмета који се специјализира, дужина студирања и слично.

 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine