Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Амбасадор Републике Аргентине, његова екселенција Рикардо Фернандез и ректор Џон Незбит универзитета Слободан Пајовић посетили су данас Пирот и Слободну зону Пирот. Амбасадор Фернандез најпре је разговарао са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем у његовом кабинету, након чега су заједно обишли Слободну зону Пирот, Млекарску школу, Задругу “Дамско срце” и Издавачку кућу “Пи пресс”.

Амбасадор Фернандез се захвалио градоначелнику Васићу и честитао му за успешно управљању градом Пиротом.
- Имао сам прилику да му честитам због изградње аутопута, чија изградња сведочи о значаја овог региона. Овај пут је демонстранција важности овог региона, а Влада је посвећена овом региону-казао је између осталог амбасадор Фернандез, чија је ово прва посета Пироту.

Градоначелник Васић казао је да је значај ове посете велики јер Пирот има пуно тога да научи од Аргентине, нарочито у области пољопривреде.

- Разговарали смо о могућности сарадње у области културе, мислим да ћемо врло брзо презентовати аргентинске филмове, изложбе, имају и програм стимулације за превод аргентинских књига на стране језике. Чули смо и сугестије како да се даље развијају наше слободне зоне-казао је Васић.
Ректор Универзитета Џон Незбит Слободан Пајовић казао је да је амбасадор Фернандез изложио јасне и квалитетне пројекте у којима може да се успостави сарадња овог дела Србије и Аргентине.

- Аргентина је једна од најразвијенијих земаља Латинске Америке, чланица је Групе 20, што значи да директно утиче на решавање свих проблема у светској привреди, због чега мислим да је ово врло важна посета-казао је ректор Пајовић, који је познат и признат као стручњак за Латинску Америку.
Након посете Слободној зони Пирот и Млекарској школи, где се амбасадор Фернандез упознао са поступком израде пиротског качкаваља, он је у друштву помоћнице градоначелника Милице Голубовић обишао и Задругу за очување старих и уметничких заната “Дамско срце” и Издавачку кућу “Пи пресс”.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine