Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Пироту ће у петак бити организована манифестација Ноћ истраживача, која се по први пут, уз покровитељство Града Пирота, одржава у нашем граду. Ноћ истраживача у Пироту одржаће се у петак, на централном градском тргу испред Дома културе, од 17 до 22 сата.
Помоћница градоначелника Пирота Милица Голубовић казала је да јој је изузетно драго што се и Пирот нашао на мапи градова у којима се на овакав начин популарише наука.
- У Европе се ова манифестација одржава од 2005. године, а у Србији задњих шест година. Локална самоуправа ће увек подржавати овакве манифестације и догађаје који укључују децу, посебно талентовану децу-казала је Голубовићева.


Проф. др Драган Ђорђевић, ванредни професор на Природно математичком факултету у Нишу казао је да је Пирот постао део мреже од преко 300 градова Европе у којима се на овакав, веома популаран и интересантан начин, популарише наука.
- Што се саме Србије тиче, 12 градова учествује и велико ми је задовољство што смо успели да проширимо и на Пирот. Што се тиче Природно математичког факултета из Ниша, доћи ће представници департмана за хемију, физику и биологију, како би својим јако интересантним поставкама и експериментима приближили науку Пироћанцима.
У реализацији ове манифестације учествоваће и пиротски ђаци, из Гимназије и ОШ “Вук Караџић”. Гимназијалци ће се представити из области хемије, а ученици ОШ “Вук Караџић” представиће пројекат који се тиче очувања наслеђа, тачније пиротског ћилима.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine