Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У наредна два месеца 37 незапослених лица са евиденцијие Националне службе за запошљавање похадјаће обуке за рад на рачунару (13), козметичаре (4), виљушкаристе (6), књиговодство (10) и инсталирање видео надзора (4).

Циљ додатног стручног усавршавања и обука за незапослене је унапредјење знања и вештина ради остваривања лакшег приступа тржишту рада  и повећања могућности запошљавања.
Присутне је најпре поздравила Станислава Кулиџан из Хелпа истакавши значај овог посла који се и раније успешно реализовао.
Градоначелник Пирота,Владан Васић, је рекао да Пирот негује добру сарадњу са Хелпом и очекује да ће она бити настављена. До сада заједниочком сарадњом велики број незапослених лица успешно је решио овај значајан животни проблем.
Програм менаџер Хелпа за југоисточну Србију, Маша Бубањ, такодје очекује да ће и овај „пројекат“ успешно бити реализован и да ће олакшати запошљавање лицима учесницима обука.
Јелена Костић, директорка Филијале НСЗ такодје је поздравила присутне пожелевши им да успешно савладају обуку и што лакше додју до посла.

Извор: Плусонлине

Joomla templates by Joomlashine