Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На седници Градског већа, усвојена је Одлука о додели помоћи мале вредности привредним субјектима на територији нашег града, а све у циљу унапређења економског развоја града Пирота и смањења стопе незапослености, као и унапређење развоја предузетништва.


Помоћ ће се додељивати привредним субјектима регистрованим на територији нашег града, при изградњи објеката у виду ослобађања од плаћања наканада, такси и доприноса, али и корисницима код експлоатације објекта у виду ослобађања такси и накнада за рок од три године.
– Познато је да Пирот има сертификат за повољно пословно окружење, да имамо разне мере подстицаја улагања у наш град, што је све допринело да имамо повећано интересовање за наш град. Имали смо много одлука које су третирале ту материју и ми смо желели да и због нових законских решења, донесемо јединствену одлуку и да све остале ставимо ван снаге, али и поштујемо нова законска решења. Из тих разлога предлажемо да одборници у понедељак усвоје предложену одлуку о побољшању економског амбијента, односно побољшању начина пословања у нашем граду. У дискусији код усвајања предлога ове одлуке, било је полемике да ли одлука треба да важи само за индустријску и слободну зону или за цео град, да ли само за објекте производне делетности или за било које, и на крају смо донели решење које ће поново издвојити наш град у односу на остале, по атрактивности пословања, а то је да смо донели одлуку да те погодности за новоизграђене објекте важе на територији целог града и да стимулишемо новоизграђене објекте у производној делатности, док ће у Слободној зони стимулација важити за све делатности – изјавио је након седнице Већа, градоначелник Пирота, мр Владан Васић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine