Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој седници Скупштине општине Пирот одборници су се потврдно изјаснили о извршењу буџета за првих шест месеци ове године, а донете су и одлуке које су значајне за предстојећу грејну сезону, одлука о одређивању локације за будућу ауто-пијацу у Пироту, као и одлуке везане за рад ПУ “Чика Јова Змај” и друге одлуке.

Председник општине Пирот Владан Васић казао је да се буџет извршава скоро идеално.

-Буџет општине се извршава скоро идеално, иако је ситуација у земљи тешка. То значи да смо реално предвидели приходе и расходе, шестомесечни обрачун каже да је 46 процената буџета остварено, а идеално је 50 процената, немамо никакве дефиците, мање је потрошено, камо лепе среће да је у таквој ситуацији државни буџет-казао  је Васић и класичном заменом теза назвао оптужбе опозиционе СНС да он лично има било какве везе са ситуацијом у “Првом мају”. 

-На туђој муци убирати политичке поене то је по мени жалосно. Наравно да смо подржали сваку акцију оздрављења ове компаније и било ког другог предузећа које послује на територији општине Пирот-казао је између осталог Васић.

Васић је казао да су донете и одлуке које ће омогућити људима који не желе да користе услуге Градске топлане да се под одговарајућим условима искључе са мреже.

-Водили смо рачуна и о онима који желе да се греју, као и о онима који желе да се искључе са мреже-казао је Васић новинарима по завршетку седнице.

Јагода Шнеле, начелница Одељења за финансије казала је новинарима да је извршење буџета добро, да нема проблема и да ће тако бити вероватно и до краја године.

-У току су грађевински радови на реконструкцији моста Газела, почеће се са изградњом новог моста на Другом рингу, ради се око Затвореног базена, данас је ишло плаћање за пресвлачење улица у граду и селима Дирекцији за изградњу града тако да ће до краја године бити потрошена сва предвиђена средства за инвестиције.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine