Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ове године локална самоуправа финансирала је чишћење канала на 15 локација на подручју општине Пирот, и за те намене из буџета Општине издвојено је 1,4 милиона динара, каже Горан Поповић, помоћник председника општине за пољопривреду. То је у значајној мери помогло и спречило да, и поред велике количине падавина, додје до плављења не само стамбених и других објеката, већ и пољопривредног земљишта.

- Очистили смо канале између Барје Чифлика и Костура, у селу Власи, Великом Јовановцу, Трњани, у Крупцу је рађено на три локације, очишћен је канал Бело Поље-Суково, рађено је у Пољској Ржани, Војнеговцу, Гњилану, Рсовцима, али и на подручју града. Ванредно ћемо очистити канал у селу Држина где је приликом последњих непогода било проблема, каже Поповић.

Међутим, без обзира на то колико се ми трудили да прочистимо канале, људски немар и неодговорност доводи до тога да се они веома брзо поново напуне различитим отпадом органског и неорганског порекла што доводи до стварања чепова и изливања воде из канала, напомиње Поповић.

- Ми канале очистимо и дамо на употребу месним заједницама, који их евидентно не одржавају на начин на који би требало, каже Поповић.

Хидрометеоролошки савез најављује падавине и током ове недеље и због тога ће Општински штаб за ванредне ситуације бити у приправности и реаговати по потреби.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine