Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 Извештај о раду ПУ “Чика Јова Змај” и тачке везане за ЈП”Градска топлана” биле су кључне тачке дневног реда на данас оџаној седници Општинског већа. Пре поменутих тачака на дневни ред седнице разматрала се Одлука о матичним подручјима, па је са циљем економичности овом одлуком планирано да буду укинута поједина матична подручја. Општински већници разматрали су тачке везане за ЈП “Градска топлана”.

- Претходна Одлука којом је омогућен отпис камате и отплата старог тога за грејање, на рате, показала је добре ефекте, и сада смо дали предлог да се ова могућност грађанима обезбеди и у наредних шест месеци. Такође смо на данашњој седници уредили Допуну правилника за исклучивање домаћинстава са система централног грејања. Оба предлога ће се пред одборницима наћи на седници у петак – изјавио је председник општине Пирот, мр Владан Васић.

Васић је такође нагласио да је Градска топлана потпуно технички спремна за почетак грејне сезоне, и да су и ако смо у септембру, већ набављене прве количине мазута, што то није био случај ранијих година.

- Добра вест везана за ПУ ”Чика Јова Змај” је то што ће бити ангажован већи број васпитача како би се отклониле листе чекања за децу која желе да похађају вртић – изјавио је дитектор ове установе Милош Теодосијевић на данашњој седници Општинског већа.

Текст и фото А.Ћ.

Joomla templates by Joomlashine