Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Са 36 гласова “за” и 6 “против” одборници локалног парламента на данашњој седници усвојили су буџет за наредну годину.
Након седнице, председник општине Пирот Владан Васић казао је да ће буџет за 2016. годину испунити очекивања свих буџетских корисника.


- Направљен је програмски, што је новина, буџет је родно одговоран, направљен по принципима партиципативног буџетирања, социјално је одговоран и развојни јер је доста новца одвојено за инвестиције. Буџетом за 2016. годину предвиђена су и повећања социјалних давања. За инвестиције ће бити издвојено преко 270 милиона динара. Наредна година ће бити стабилна због тога што ће најављене измене у погледу смањења трасфера и друга негативна решења ступити на снагу тек 1. јануара 2017. године, тако да онај ко буде правио буџет за 2017. годину имаће велике проблеме уколико ова законска решења ступе на снагу. На недавној седници СКГО упућен је позив Министарству финансија да се повуче спорни предлог Закона о финансирању локалних самоуправе јер ће он направити велике проблеме у финансирању локалних самоуправа-казао је Васић.
На почетку седнице усвојене су оставке одборника Јована Ђорђевића и Радована Илића, а њихова места ће заузети нови одборници др Милена Димитријевић и Бобан Николић.
 
Народни посланик Покрета социјалиста и одборник у локалном парламенту Драган Тодоровић казао је новинарима након седнице да је основни разлог због чега опозиција није дала подршку овом буџету

- Одредбе овог буџета су потрошачке, да задовоље потребе јавних предузећа, али не подржавају потребе грађана који живе у јако тешким условима. У наредном периоду ћемо инсистирати да се све те негативности које су уочене приликом прављења оваквог буџета, избегну, преправе, а можда у догледно време, с обзиром да је пред нама одржавање и локалних избора, направи један бољи концепт-казао је Тодоровић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine