Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Буџет за 2016. годину испуниће очекивања свих буџетских корисника, направљен је програмски, што је новина, буџет је родно одговоран, направљен по принципима партиципативног буџетирања, социјално је одговоран и развојни јер је доста новца одвојено за инвестиције, казао је данас након седнице Општинског већа председник општине Пирот Владан Васић.

Буџетом за 2016. годину предвиђена су и повећања социјалних давања. Већници су усвојили предлог буџета који ће износити око 1.7 милијарде динара. За инвестиције ће бити издвојено преко 270 милиона динара.
Оцењујући буџетску годину на измаку, Васић је казао да је током ове године општински буџет имао приходовање изнад очекивања, због чега ће се вршити и ребаланс.

- Наредна година ће бити стабилна због тога што ће најављене измене у погледу смањења трасфера и друга негативна решења ступити на снагу тек 1. јануара 2017. године, тако да онај ко буде правио буџет за 2017. годину имаће велике проблеме уколико ова законска решења ступе на снагу. На недавној седници СКГО упућен је позив Министарству финансија да се повуче спорни предлог Закона о финансирању локалних самоуправе јер ће он направити велике проблеме у финансирању локалних самоуправа-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести
 

Joomla templates by Joomlashine