Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Тијабарска амбуланта која ради у оквиру Дома здравља добила је вредну донацију Сталне конференције градова и општина (СКГО). Реч је о новом котлу који ће радити на пелет и омогућити уштеде у гориву до чак три пута, а такође, реч је о еколошки много прихватљивијем енергенту у односу на досадашње лож-уље.


По речима директора Дома здравља др Радована Илића, данас је нова котларница почела са радом.
- Она је базирана на еколошком гориву-пелету. До сада је ова котларница радила на лож-уље што је и финансијски и економски гледано испод данашњих стремљења. Овај пројекат је остварен у сарадњи са локалном самоуправом, а преко СКГО, при чему је у овој години заокружен један део тог пројекта везан за инсталирање новог котла, али и за замену дотрајале столарије новом ПВЦ столаријом. Надам се да ће се цео пројекат наредне године заокружити на тај начин што ће се урадити термоизолација фасаде чиме би смо добили енергетски ефикасан објекат који задовољава и еколошке критеријуме. Вредност котла је око 6.000 евра, а између 650.000 и 700.000 динара уложено је и у замену столарије.
Александар Поповић, из СКГО, казао је да је овај пројекат спроведен захваљујући помоћи Министарства спољних послова Немачке и Владе Швајцарске.
-Наша пракса је да кад год имамо нека средства, усмеримо их на наше чланиве, а Пирот је имао добар пројекат па је уз Пирот само још Крушевац добио средства. Ово је веома корисна ствар јер ће уштеде бити вероватно и до три пута него што је то до сада био случај-казао је Поповић.
Помоћник председника општине Пирот задужен за сарадњу са Владом Србије Видојко Панајотовић захвалио се донаторима.
- Посебно би се захвалио СКГО без које не би добили ова средства за побољшање енергетске ефикасности. Надам се да ће бити још оваквих пројеката-казао је Панајотовић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine