Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На Старој планини, тачније у селу Дојкинци завршена је реконструкција старе војне карауле о којој су протеклих деценија бринули планинари Планинарског клуба “Видлич” из Пирота”. Захваљујући средствима из Програма прекограничне сарадње Србије и Бугарске Пирот и Стара планина добила је најбољи планинарски дом у Србији, који ће служити као својеврстан спортско-туристички комплекс намењен спортистима, рекреативцима, заљубљеницима у природу, али и идеално место за извођење рекреативне наставе за школарце.


Реч је о објекту за који је пројектом код ЕУ аплицирала општина Пирот преко Канцеларије за локални економски развој. Грађевински радови су завршени и сада једино преостаје да се до пролеће, када се пројекат завршава, објекат опреми намештајем и буде спреман да прими прве спортисте и туристе.
Како је Пиротским вестима казала шеф Канцеларије за локални економски развој општине Пирот Марија Ђошић, реч је о једном од осам пројеката које је општина Пирот реализовала путем Програма прекограничне сарадње.


-Прошле недеље је отворена и реновирана школа у Гњилану, а од осам поднетих пројеката, одобрено је свих осам-каже Ђошићева.
Како кажу у Планинарском клубу “Видлич”, објекат у Дојкинцима ће, када буде опремљен намештајем, бити сигурно најбоље опремљени планинарски дом у Србији.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine