Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Упркос најављеном гашењу Саобраћајно-школског центра који функционише у оквиру ОШ “Свети Сава”,  запослени и руководство школе улажу напоре да се овај јединствени центар ипак сачува пре свега због чињенице да у последњих 29 година није забележена саобраћајна незгода са трагичним исходом по децу што постојање СШЦ чини више потпуно оправданим.


Иако је од стране Министарства просвете укинуто радно место у Саобраћајно школском центру, настава и обука ученика и предшколаца из Пирота и околине одвијаће са континуирано. Велику подршку школа и центар добијају од локалне самоуправе, кажу у овој школи.
Данас је постигнут договор да ОШ ,,Свети Сава“ конкурише код Фондације Новака Ђоковића за пројекат уређења Саобраћајног полигона за обуку деце у оквиру Саобраћајно школског центра, а локална самоуправа би суфинансирала пројекат са милион динара.
У току ове недеље Саобраћајно школски центар ОШ ,,Свети Сава“ посећују малишани из забавишних група ПУ ,,Чика Јова Змај“. У складу са планом и програмом , завршена је припремна настава за освајање саобраћајних значки са ученицима четвртог разреда ОШ,,8.септембар“ и ОШ ,,Свети Сава“.
Реализовање наставе са ученицима волонтерски обављају учитељи и наставници ОШ ,,Свети Сава“ са ментором Далибором Живковићем.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine