Сертификована општина са повољним пословним окружењем

 У понедељак, 07.12. у Београду је у организацији Националне службе за запошљавање, и Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, организовано потписивање Споразума измедју НСЗ и локалних самоуправа у оквиру пројекта „ Помоћ теже запошљивим групама“ који финансира Европска унија.


Споразумом се предвиђа формирање Центра за информисање и професионално саветовање и Самоуслужне радне станице у просторијама локалне самоуправе. У оквиру Центра за информисање и професионално саветовање незапослени и друга лица могу добити актуелне информације о свету рада, образовања и запошљавања, могу приступити интернету и претраживачима слободних радних места а може се добити и стручну помоћ од стране стручног лица запосленог у Центру.
Самоуслужна радна станица је информативни пункт где незапослени могу да претражују слободна радна места преко сајта НСЗ, односно преко других сајтова и портала за тражење посла.
Јучерашњем скупу је, у име општине Пирот, присуствовао и Споразум потписао Славиша Свиларов, члан Општинског Већа општине Пирот.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine