Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У сали Дома културе одржана је прва јесења седница Скупштине града Пирота. На почетку одборници су, већином гласова, усвојили постављење Ирене Костић за секретарку Скупштине града. Предлог, шефа одборничке групе “Најбоље за Пирот”, Жарка Тодоровића, као допуну дневног реда, да се разматра предстојеће геолошко истраживање руда бакра и злата на територији Пирота одборници нису усвојили. На дневном реду било је веома значајних тема, као што су Извештај о извршењу буџета у првих шест месеци ове године, Одлука о конвертовању потраживања у удео града Пирота у капитал Тигра а.д. и Тигар обезбеђења и неколико тема из области урбанизма, образовања и друге градске проблематике.

Говорећи о данашњој седници, председница Скупштине града, др Милена Димитријевића, сматра да је седница била врло ефикасна и да је протекла у демократском духу где је усвојено више извештаја и донето неколико значајних одлука.

“Задовољна сам извештавањем известилаца који су јасно образложили тачке дневног реда, а одборницима су оне јасне јер су имали материјал, али је важно да и грађанима буде јасно, шта и како се ради и какве се одлуке доносе на Скупштини града, а наравно да су све одлуке у интересу грађана. Што се тиче извршења буџета за првих шест месеци, чули сте, на приходној страни скоро 53 посто, што се расхода тиче ту је мање него што је планирано, а то је због извођача радова и пренетих средстава из претходне године. Оно што сам нагласила на крају седнице то је апел директора Дома здравља, др Радована Илића, да се људи вакцинишу, јер видите шта се догађа, и позивам још једном у име Скупштине града људе који се нису вакцинисали да то што пре ураде јер смо већ у великом проблему” – рекла је др Димитријевић.

Шеф одборничке групе “Најбоље за Пирот”, др Жарко Тодоровић, прокоментарисао је одбијање његовог предлога да се уврсти у дневни ред иницијатива да се на територији Пирота, недалеко од самог града, покрену геолошка истраживања о изградњи рудника бакра и злата, наводећи да локална самоуправа ћути о свему томе.

Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, каже да локална самоуправа није надлежна да доноси било какву одлуку о геолошким истраживањима, а расправа о томе била би нелогична и бесмислена јер се ради о намери група и појединаца који желе да узнемире јавност. Цолић каже да није истина да градоначелник зна и чути три године о томе и има материјалне доказе када је решење стигло у локалну самоуправу која о томе не одлучује. Истраживање не значи и експлоатацију, а град ће, без сумње, стати у одбрану интереса грађана по било којој ствари која негативно може да утиче на животну средину”- рекао је, поред осталог Цолић.

Он је додао, када је реч о конвертовању потраживања града у капитал Тигра, да се град не одриче дуга већ узима акције, а да је одговорност према радницима Тигра неопходна, јер је реч о великом броју породица чије интересе треба штитити.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine