Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Увелико су у току и радови на уређењу тротоарских површина у Улици Миливоја Манића у насељу Сењак. Тротоари ће бити поплочани бехатон плочама па ће постати далеко приступачнији пешацима него што је то до сада био случај. Радове су данас обишли градоначелник мр Владан Васић, шеф кабинета Александар Ћирић и директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов.

- Врло смо задовољни овом грађевинском сезоном, заиста је урађено пуно и ради се пуно. Ако погледамо само ово насеље, потпуно је уређена и реновирана улица Саве Ковачевића, Данила Киша, потпуно је реновирана ОШ “8. септембар”, пробијена је Улица Ћирила и Методија и сада се ради друга фаза. Урађен је Затворени базен, нова енергана, урађена је и канализација и тек ће се овај део града развијати. Настојимо и успевамо да радимо у свим деловима града. Урађена је улица Рузмарина у насељу Радин До, Улица “7. јули”, раде се тротоари у Лава Толстоја и Вука Пантелића, у селу Извор се ради канализациона и водоводна мрежа, прикључују се прве куће на канализацију, на Бериловачком путу се ради водоводна мрежа па ће се асфалтирати и пут, раде се Видовданска и Сремска, у насељу Нови Завој улице Васе Пелагића, Старине Новака, 27. март, очекује се асфалтирање дела пута у Градашници. До завршетка грађевинске сезоне очекује се и асфалтирање дела главне улице у селу Крупац, негде око 20 милиона динара је предрачунска вредност радова. Замена водоводне мреже у селу Пољска Ржана и асфалтирање дела пута. Дакле, огромни радови у овој грађевинској сезони, много тога нисмо ни стигли да поменемо, ако сваке године тако радимо, а сигуран сам да ће тако бити и наредне године, Пирот ће попримити изглед модерног и лепо уређеног града-казао је Васић.


Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је да су у току радови на изради новог тротоара у Улици Миливоја Манића и то од Улице Саве Ковачевића па до Српских владара.
- Негде око 700 метара је дужина те улице, негде око 2000 квадрата се уређује, извођач је фирма “Бехатон Арт Плус” из Пирота, вредност радова је негде око 7.5 милиона динара. Радови су кренули 30. јула, рок је 90 дана, за сада радови теку добром динамиком-казао је Свиларов.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine