Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић, са својим сарадницима данас је обишао деоницу пута ка Топлом Долу, од скретања за ХЕ “Темац” до Мртвачког моста, где је недавно почела санација три клизишта. На овом делу пута саобраћај је потпуно обустављен и тако ће бити док трају радови. До Топлог Дола користи се алтернативни путни правац Пирот – Завојско језеро, преко бране ХЕ “Пирот”, према Топлодолској реци која је премошћена цевастим пропустима за воду. Како смо се уверили алтернативни пут је у одличном стању и путничка возила саобраћају без икаквих проблема.

Цолић каже да је због безбедности учесника у саобраћају било неопходно да се оспособи пут од бране ХЕ “Пирот” до Топлодолске реке. Он је истакао да је пут проходан не само за теретна већ и путничка возила која саобраћају без икаквих потешкоћа.

“Ово јесте један од важнијих путних праваца за туризам, али пре свега је важан за мештане старопланинских села. Надам се да ће овај алтернативни пут постати редован пут за долазак у села Засковци и Топли До и даље, а да ће овај који сада санирамо, можда, бити алтернативан и на рсполагању људима из правца Темске. На овом месту планирана је изградња моста, али пре тога морамо да решимо имовинско правне односе и мислим да ће фреквенција саобраћаја бити највећа управо на овом путном правцу”- рекао је Цолић.

На деоници пута где се налазе три клизишта радови су у пуном јеку. До два клизишта урађени су приступни путеви, а на једном се већ изводе бетонски радови. Цолић је рекао да се граде три потпорна зида, укупне дужине 108 метара, у које ће се уградити 308 кубика бетона са 20 тона арматуре. После окончања радова уследиће асфалтирање са два слоја асфалта на 560 квадрата. Цолић је истакао да се радови на путној инфрастркутури равномерно распоређују у грађевинској сезони. Јуче је постављен камен темељац на Отвореном базену у Пироту, али се рурална подручја не заборављају. Радило се према Рагодешу, данас се ради у Рудињу, ради се деоница Камик – Церев Дел и да је на реду Сиња Глава – Пасјач. Пресудну улогу у свему овоме имала је Влада Србије са којом се изузетно добро сарађује и која је обезбедила значајна средства за реализацију појединих капиталних инвестиција. Цолић сматра да ће ова грађевинска сезона бити веома успешна и да ће се тим темпом наставити и убудуће.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine