Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У сали Дома културе данас је одржана седница Скупштине града Пирота. Седници је присуствовало 48 одборника.

На самом почетку представљен је План развоја града за период 2021.-2028. О овоме је говорио Иван Михајловић из Регионалне развојне агенције Југ.

У оквиру дискусије о овој теми Одборничка група Најбоље за Пирот изјаснила се против доношења Плана развоја града за период 2021.-2028.

Одлука је донета са 43 гласа.

Следеће теме на седници Скупштине биле су Одлука о завршном рачуну буџета града за 2020. годину и Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града за 2021. годину. Известилац о овоме била је начелница Одељења за привреду и финансије Јагода Шнеле.

Према њеним речима, ребаланс буџета рађен је пре свега због повећања приходне стране буџета, што је распоређено на расходној страни.

Завршни рачун буџета града Пирота за 2020. годину усвојен је са 41 гласом.

Током дискусије о ребалансу су говорили Жарко Тодоровић из Одборничке групе Најбоље за Пирот, градоначелник Владан Васић и Емилија Поповић из Одборничке групе Српске напредне странке.

Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града за 2021. додину донета је са 40 гласова за.

Следећа тачка дневног реда била је доношење Локалног плана управљања отпадом на територији града Пирота за период 2021.-2031.

О овоме је одборнике известио начелник Одељења за урбанизам и стамбено комуналне послове Бојан Пешић.

За Локални план управљања отпадом на територији града за наредних десет година гласало је 45 одборника.

Затим су директори јавних предузећа поднели извештаје о раду. О овоме у посебној објави.

После усвајања извештаја о раду јавних предузећа, за које је гласало 39 одборника, донета је Одлука о спровођењу јавног конкурса за избор директора јавних предузећа “Комуналац”, “Водовод и канализација” и “Регионална депонија Пирот” и Решење о образовању комисије за спровођење јавних конкурса. Са овим детаљима одборнике је упознао Саша Јовановић, секретар Скупштине града.

Ова предметна одлука донета је са 38 гласова за.

Поред наведених тема пред одборницима су се нашле и Одлука о приступању и измени и допуни Плана детаљне регулације “Нишавска долина” и одлуке из имовинско правне области.

Одлука о месним заједницама на територији града Пирота такође је изазвала дискусију. О овоме је одборнике известио секретар Скупштине града, Саша Јовановић.

Свој коментар о овој теми изнели су Миљан Стојановић из Одборничке групе Најбоље за Пирот и Иван Панић из Одборничке групе Српске напредне странке.

У наставку седнице донете су следеће одлуке: Одлука о измени Одлуке о локалним административним таксама, Одлука о измени и допуни Одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Решење о давању сагласности на измену Уговора о јавно – приватном партнерству за вршење услуге реконструкције и одржавања система јавног осветљења, Одлука о окончању поступка ликвидације и расподели ликвидационог остатка Јавног предузећа “Радио Пирот” – у ликвидацији, Одлука о одређивању надлежних органа града Пирота за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, дата је сагласност на измену Програма пословања ЈКП “Градска топлана” за ову годину и сагласност на Одлуку Надзорног одбора ЈКП “Комуналац” Пирот о измени и допуни ценовника предузећа.

Седница је завршена разрешењима и именовањима и одборничким питањима.

Током седнице заменик градоначелника Милош Цолић пренео је одборницима вест о смрти Славице Станисављевић која је до пензије радила у Градској управи Пирот у области социјалне и дечје заштите. Минутом ћутања одата је почаст преминулој одборници.

По завршетку седнице председница Скупштине града, Милена Димитријевић, прокоментарисала је ток седнице истичући да су донети значајни стратешки документи -  План развоја града и Локални план управљања отпадом за наредних десет година, али и много важних одлука које се тичу функционисања локалне самоуправе.

Жарко Тодоровић из Одборничке групе Најбоље за Пирот у изјави за медије образложио је због чега њихова одборничка група није подржала одређене одлуке.     

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine