Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана друга ИТ конференција под називом „ДОБА ДИГИТАЛНЕ ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, у организацији Града Пирота, Привредне коморе Пирот, ЗИП Центра за младе-бизнис инкубатор и Слободне зона Пирот.  Скуп је  организован са циљем да се ојача локална ИТ заједница и промовише ИТ сектор. Конференцију су, у препуној Великој сали Градске управе Пирот отворили  Владан Васић, градоначелник Пирота, Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот и Војислав Генић, директор за јавни сектор Компаније “САП” за Централну и Источну Европу.


У наставку Конференције у оквиру прве Панел дискусије било је речи о ИТ сектору у Србији. Предавачи су били Дејан Ристић из Канцеларије за ИТ и електронску управу и Филип Мрдак, из Привредне коморе Србије – Центар за дигиталну трансформацију.
Излагање су имали и представници Министарства финансија РС, а било је речи и о заштити интелектуалне својине.

О  потребама за квалификованом радном снагом говорили су представници неколико компанија, између осталих и Компаније Тигар Тајерс. Стеван Јовановић, бизнис менаџер у ИТ сектору ове компаније каже да Компанија Тигар Тајер запошљава елики број кадрова управо из ИТ области.
У другом делу Конференције своје активности представили су директори пиротских школа.

Братислав Крстић, директор Гимназије говорио је о новом ИТ одељењу за посебно надарене ученике у области информационих технологија.

Своје потенцијале и могућности за усавршавање будућих ИТ стручњака презентовао је и Милан Божић, директор Техничке школе Пирот.

О програмирању у ОШ “Свети Сава” говорио је директор Марјан Ранчић. Он је са поносом објавио да је ова школа једна од десет у Србији у којој ће се од наредне школске године спровести пилот пројекат по коме ће се предмет Програмирање радити по посебном програму.

У раду Конференције учествовали су и представници нишког и нашег, пиротског, Старт уп центра.

Радионица Успешне приче изазвала је посебно интересовање учесника Конференције. Успешне приче чуле су се из Србије и света, али своје излагање имали су и успешни Пироћанци који раде у иностранству, као и локални ИТ стручњаци.

Извор: Плусонлине

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine