Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На  седници Градског већа  једна од најважнијих тема била је утврдјивање предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Буџету града Пирота за 2018. годину. Већници су, поред осталог, још разматрали одлуке о утврдјивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврдјивање пореза на имовину за 2019. годину, поверавању обављања комуналне делатности зимског одржавања путева на територији Пирота, затим Статут Јавног предузећа „Регионална депоња“, утврдјивање износа накнаде за рад члановима надзорних одбора јавних предузећа и одлуке из имовинско правне области.


Градоначелник Пирота, Владан Васић, говорећи о изменама и допунама Буџета каже да је са једне стране добро кад крајем године има пара у градској каси, али са друге то говори да новац није потрошен у складу са исказаним потребама корисника па је неопходно да се више рачуна поведе о плановима и потраживањима средстава.
Јагода Шнеле начелник за привреду и финансије каже да, обично, корисници потражују више, али да се током године по неколико основа уштедело па је зато и корекција Буџета неопходна.
Треба истаћи и то да су остварена и значајна средства на основу пројекта одредјених министарстава Републике Србије за која су аплицирале поједине установе у граду.
Градско веће је данас било јединствено и када је реч о давању сагласности за куповину два мала монтажна објекта за две социјално угрожене породице.
И ове зиме, сагласно је Веће, путеве на територији Града одржаваће ЈП “Комуналац.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine