Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Групација слободних зона и царинских складишта Удружења за трговину Привредне коморе Србије у сарадњи са Светском федерацијом слободних зона (FEMOZA), организује Регионалну конференцију слободних зона Југоисточне Европе која ће се одржати 18. и 19. септембра 2014. године у просторијама Привредне коморе Србије, Ресавска 15.

Циљ конференције је да се размене искуства и примери у привлачењу инвестиција и погодностима које се примењују у слободним зонама. Предвиђено је учешће представника из Хрватске, Македоније, Турске, Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Пољске, Белорусије и Уједињених Арапских Емирата. Медијски спонзор конференције је ФДИ Магазин (FDI Magazin Financial Timesa) као најрелевантнији медијски центар за оцену и промоцију инвестиционих локација и погодности у свету.

Циљ конференције је да се свим релевантим институцијама у Републици Србију упути порука и захтев да слободне зоне Србије имају нулте порезе, односно да се створи најповољније могуће подручје за привлачење и рад страним мултинационалним фирмама. Овим ће све постојеће фирме у зонама добити додатне пореске погодности и моћи да покрену додатно упошљавање домаће радне снаге уз повећање извоза и девизног прилива у РС.

Конференцији присуствују министри Вујовић и  Сертић, председник општине Пирот, мр Владан Васић, представници Слободне Зоне Пирот многи званичници.

 

Joomla templates by Joomlashine