Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ове године акција прикупљања предлога у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање није прошла толико запажено као прошле године.
Укупан број јединствених предлога је 68, што знатно мање у односу на број учесника јер је велики број грађана дало исте предлоге који се углавном односе на сређивање инфраструктуре  у месним заједницама...
Одабрано је 5 предлога за које може да се гласа.

На анкети ће се наћи 4 предлога који се тичу инфраструктуре а један је научно-едукативног карактера и то предлог који је и прошле године био на анкети, али није изгласан (грађани су га опет предложили). Бирани су предлози који нису већ обухваћени прелиминарним планом буџета неког буџетског корисника.

На састанку Тима за Партиципативно буџетирање сви присутни изнели су своје мишљење и дали примедбе и сугестије. Чланови Тима сматрају да је пристигао велики број предлога који објашњавају проблеме који су саставни део програма јавних предузећа, те да је велики број предлога инфарстуктурног карактера где не постоје разрешени правно-имовински односи или предлози који су саставни део капиталног планирања. Представници Градске управе су се на овај начин додатно информисали о постојећим проблемима суграђана и настојаће да систематизују све идентификоване проблеме и проследе их надлежним институцијама.

Коначан закључак састанка је да се на анкетном листићу нађу следећи предлози:

  • Уређење стазе око акумулационог  језера и стазе од железничког моста до градског базена,
  • Уређење дечијег игралишта између зграда у Устаничкој улици,
  • Сарадња са Центром за промоцију науке - програм "Мобилни планетаријум"  (сферни биоскоп који пројектује слике звезданог неба и објеката у универзуму),
  • Уређење потока "Клајћа" и "Габровник" у селу Темска,
  • Регулација атмосферске воде цевима до Градашничке реке у насељу Прчевац.

Анкета ће бити организована од 8. до 17. новембра у Услужном центру Градске управе и на сајту Града Пирота, где ће грађани гласањем одабрати који ће од ових предлога (један или два предлога, у зависности од износа који је потребан за његову реализацију) бити део Одлуке о буџету Града Пирота за 2018. годину. Резултати гласања биће доступни на сајту и представљени у оквиру буџетске јавне расправе која ће бити организована пре доношења Одлуке о буџету за идућу годину.

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine